IPAK JE PREKRŠIO I NJIHOVA PRAVILA: Twitter ugasio profil Alexa Jonesa koji je tvrdio da je Obama vođa al Kaide

Nakon što su ga ušutkali YouTube, Facebook i ostali, cenzuriranje poznatog teoretičara zavjera Alexa Jonesa se nastavlja. Sada je i Twitter objavio da je profile Jonesa i internetske stranice InfoWars trajno stavio izvan funkcije, izvještava BBC. Razlog za takav postupak Twitter je naveo kršenje politike uvrdljivog ponašanja.

Twitter kaže da je zabrana posljedica kršenja njihovih pravila ponašanja

Prema riječima Twittera, zabrana je nastupila kao posljedica “novih izvješća o jučerašnjim tweetovima i snimkama koje krše našu politiku uvredljivog ponašanja, uz dodatak prošlih kršenja”, ali nisu naveli o kojim se točno kršenjima radi. Kažu da inače ne komentiraju takve radnje u slučaju pojedinačnih računa.

Kad je prošli mjesec Twitter napadnut jer nije zabranio Jonesa i InfoWars, Twitterov izvršni direktor Jack Dorsey branio se da je to zbog toga jer pravila platforme nisu bila prekršena.

Naime, Alex Jones, poznat po je nedokazanim tvrdnjama o tragičnim događajima i napadima 11. rujna. Primjerice, tvrdi da je pucnjava 2012. u osnovnoj školi Sandy Hook, u kojoj je dvadesetero djece  i šestero odraslih nesretno izgubilo živote, bila jedna “velika podvala”. Zbog toga su roditelji dvoje ubijene djece podigli tužbu protiv njega.

Tvrdio je da je Obama svjetski poglavar al-Kaide i da je naoružavao DAIŠ

Jones na Twitteru uglavnom dijeli sadržaje i snimke sa stranice InfoWars promovirajući teorije zavjere koje se tiču muslimana, migranata i liberala. Primjerice, u srpnju je rekao da demokrati za Dan nezavisnosti planiraju započeti građanski rat.

Tvrdio je da muslimani u Engleskoj zahtijevaju da se kraljica obrati ili napusti zemlju te da je transgenderizam depopulacijski plan CIA-e, normaliziranje mentalne bolesti i pedofilska zavjera seksualizranja djece. Osim toga, bivšeg predsjednika amerike Obamu optužio je da je svjetski poglavar al-Kaide te da naoružava DAIŠ.

(Global CIR/NYT)

Komentiraj