BISTRA KAO VODA! Sebija Izetbegović zablistala na tribini u Sarajevu

U sali restorana ‘Popaj’, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, u općini Centar,  predstavljeni su kandidati SDA za sve nivoe vlasti na predstojećim oktobarskim izborima u BiH.

Pored kandidata za Skupštinu Kantona Sarajevo, Parlament FBiH, Parlamentarnu skupštinu BiH, na skupu je govorio i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Međutim najveće oduševljenje je nastupilo kada je za govornicu izašla prof. dr. Sebija Izetbegović praćena dugotrajnim aplauzom i ovacijama.

U nadahnutom govoru kazala je kako je od samih početaka u stranci SDA i da je svojim primjerom željela pokazati da je i u BiH moguće uprkos svemu postići i ostvariti uspjeh.

Govoreći o bespoštednom javnom linču kojem je bila izložena, profesorica Izetbegović je kazala da je kao i mnogi drugi poznati Bošnjaci prošla kroz tu mašinu koju smatra jednom vrstom inicijacije u politiku.

‘Pokušavaju nas disciplinirati i to je neprihvatljivo’, kazala je profesorica naglašavajući da se klanja samo Jednoj Sili, Svemogućem Bogu.

‘Nećemo se mi izvinjavati zato što smo najbolji’, kazala je prof. dr. Sebija Izetbegović uz napomenu da je zajedno sa svojim timom uspjela vratiti preko 80 miliona KM duga Kliničkog centra te zanoviti aparaturu te da je KCUS trenutno u najboljem stanju u posljednjih 20 godina.

Pozvala je prisutne građane da pored nje zaokruže i Šefika Džaferovića kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, ali i sve ostale kandidate. Prof. dr. Sebija Izetbegović je naglasila da vjeruje kako u BiH možemo napraviti čudo razvoja, te da će njenim izborom građani dobiti zastupnika koji se neće izmaći kada ga napadnu.

„Svako od vas čini državu, glas svakog od vas je važan, svaki taj glas čini državu. Glasajte za ljude koji će časno voditi državu. Nemojte dozvoliti da se kasnije kajemo, jer znate da smo prošli jednom taj proces kajanja. To je bolno. Ne dozvolite da propadne sve što smo uradili. Ja vam obećavam da ćete u Parlamentu FBiH imati vjernog borca, nekoga ko se neće izmaći kada ga napadnu“, poručila je prof.dr. Izetbegović.

Mi smo najjača stranka, sve ostalo su blijede kopije

Džaferović je tokom obraćanja istaknuo kako je u protekla dva mjeseca posjetio svaku općinu u Federaciji BiH i Brčko distriktu i primijetio da ljudi razumiju šta se dešava i da daju punu podršku SDA. A dešava se to da nikada nije bilo više napretka i reformi, i nikada nije bilo više napada na SDA i laži o SDA.

„Mi se ne bojimo donositi teške političke odluke, mi smo ozbiljni i posvećeni političari. Puno je lakše baviti se politikanstvom nego biti ozbiljan i odgovoran političar. Mi se od naših političkih konkurenata bitno razlikujemo u odnosu prema državi, prema narodu, prema reformama.

Oni su zarad komada vlasti uništavali sve što smo dobro napravili. Moj narod nikada neće hodati pognute glave, uvijek će hodati dignutog čela i svijetlog obraza, jer mi smo branili civilizacijske vrijednosti kada je naš narod bio ugrožen.

Pokušavaju da naprave balans u procesuiranju ratnih zločina, da sve izjednače. Mi nismo činili ratne zločine i nismo uništavali kulturno-historijske spomenike. Nema balansa u procesuranju zločina jer ga nije bilo ni u činjenju. Vidite, naši politički konkurenti šute kada dolaze napadi na BiH iz velikosrpskih i velikohrvatskih političkih kuhinja.

Pokušavaju da nas ocrne u svijetu da lakše ostvare ratne ciljeve. Ista sredstva u borbi koriste i politčki protivnici SDA“, kazao je Džaferović i dodao: „Mi smo najjača stranka, sve ostalo su blijede kopije. Oni dolaze na naše tribine, prate sve i kopiraju nas. Neka kopiraju, za to su jedino sposobni, a mi ćemo da vodimo državu“.

 

(Global CIR )

Komentiraj