(VIDEO) NEVOLJE SA PLINOM: Gore kuće i zgrade u Bostonu, desetine eksplozija na više lokacija

Niz eksplozija i požara potresao je u četvrtak više desetaka stambenih naselja zahvativši nekoliko gradova sjeverno od Bostona, a velik broj ljudi evakuiran je zbog prisutnosti mirisa plina, saopćila je policija savezne američke države Massachusetts.

Za sada nema zvaničnih informacija o povrjeđenim, no list “Eagle Tribune” na svojoj je veb stranici objavio je kako u eksploziji jedne kuće u gradu Lawrenceu u okolici Bostona ima povrijeđenih.

Policija je na Twitteru objavila da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka, no lokalni mediji prenose kako je vjerovatno riječ o puknuću plinovoda uslijed prevelike kompresije.

Do eksplozija i požara došlo je u četiri gradovima sjeverno od Bostona.

-Molimo sve koji imaju plin u kući da do daljnjega napuste svoje kuće- izjavio je upravitelj grada Nort Andovera  za lokalnu televiziju. 

Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će ta brojka nastaviti rasti. Pozvala je sve stanovnike zahvaćenih gradova koje opskrbljuje plinska firmom “Columbia Gas”, jedinica firme “NiSource Inc”, da se evakuiraju dok ne završi proces dekompresije plinovoda.

Istragu je pokrenuo i FBI, koji je priopćio da u koordinaciji s policijom provodi procjenu situacije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj