ZAJEDNO SA AUSTRIJSKIM VICEKANCELAROM ŠTRAHEOM! Salvini: Za par mjeseci ćemo sa Orbanom vladati Evropom

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini i austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe stali su demonstrativno iza mađarskog premijera Viktora Orbana.

Sankcije ludost

– Uvjeren sam da ćemo za par meseci zajedno sa Orbanom vladati – poručio je Salvini.

Sankcije protiv mađarskog naroda i vlade su politički akt, i jedna “ludost”“, dodao je on.

Salvini i Štrahe najavili su u Beču dalju saradnju Slobodarske partije Austrije (FPO) i italijanske “Lige” na predstojećim izborima za Evropski parlament.

– Na izborima iduće godine ćemo Evropu potpuno promijeniti i socijaliste izbaciti iz evropske vlade – uvjeren je Salvini.

On je rekao da sarađuje sa mnogo drugih stranaka, država i vlada, kako bi istoriju kontinenta narednog maja promijenili.

Mnogo sličnosti

Štrahe je istakao da FPO želi dalje da produbi saradnju sa “Ligom”.

– Postoji mnogo sličnosti između nas. FPO i Liga su obe u vladama svojih zemalja, obojica smo odličnog zdravlja, i obojica očekujemo inspekciju UN-a koja treba da provjeri ophođenje prema migrantima u Austriji i Italiji – podvukao je on.

Salvini je istakao da je mnogo toga pokrenuto tokom austrijskog predsjedavanja EU, što je doprinelo “čak i buđenju” Evropske komisije. Štrahe je kazao da Austrija, kao predsjedavajući EU, želi da osigura Evropu koja sebe štiti.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj