NEZADOVOLJNI DVORANOM! Česi puni nezadovoljstva pred duel u Skenderiji: Ne znamo kako FIBA dozvoljava igranje utakmica u ovim uslovima

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras od 20 sati ugostiti selekciju Češke Republike koja se susrela sa nekoliko nepredviđenih problema prilikom dolaska u naš glavni grad.

Rezultat slika za REPREZENTACIJA ČEŠKE U SKENDERIJI

 

Naime, prvo su se Česi susreli sa problemima sa avionskim prevozom nakon čega su kritikovali stanje u dvorani Mirza Delibašić.

– Postoji mnogo rupa po parketu, lopta se odbija u skroz suprotnom pravcu. To je kao lutrija. Gledamo gdje će se lopta odbiti. Nevjerovatno je. Pitamo se kako je moguće da se kvalifikacije mogu igrati u ovakvim uslovima, rekao je asistent Ronena Ginzburga, Petr Czudek.

I reprezentativci Češke Republike Pavel Pumprla i Ondrej Balvin žalili su se na stanje parketa u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

– Znamo kakve je uslove postavila FIBA pred nas u Pardubicama, ali opet su dopustili igranje utakmice u ovakvoj dvorani. Lopta odskače gdje god. Ovo nam izgleda kao dvorana za hokej prije 20 godina. Znamo historiju ove dvorane, ali ona nema mnogo veze sa modernim dvoranama, kazao je Pumprla i dodao:

– Ne žalimo se, ali ovo nije realno. Ipak, uslovi su isti za obje reprezentacije i to nam predstavlja malo zadovoljstvo. Mislim da ćemo zaboraviti na to, igrali smo u gorim dvoranama tako da to ne bi trebala biti prepreka.

– Ako FIBA dozvoljava igranje u ovakvim utakmicama, mi bismo se mogli žaliti, ali to nema smisla. Prošli smo kroz gore dvorane u Češkoj Republici, spremni smo za sve tako da ovo ne bi trebalo biti problem za mene, dodao je Balvin.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj