UOČI POSJETE LAVROVA! Crnadak: Rusija se neće miješati u izborni proces u BIH!

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov večeras bi trebao stići u Bosnu i Hercegovinu, a tokom dvodnevne posjete boraviće u Sarajevu, Istočnom Sarajevo i Banjaluci.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je dolazak Lavrova posebno važan za Republiku Srpsku jer s Rusijom ima ”emotivnu vezu”.

Dodao je da je siguran da se Rusija neće miješati u izborni proces u Bosni i Hercegovini.

– Uvjeren sam da će sutrašnja posjeta kolege Lavrova učvrstiti veze i sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom. Jedan je od velikana svjetske diplomatije i siguran sam da će njegov dolazak biti značajan, posebno važno za mene će biti razgovori o političkoj situaciji u BiH, rekao je Crnadak.

– Razgovaraćemo i o određenim regionalnim pitanjima. Ima mnogo priča o tome zašto se posjeta dešava tokom kampanje. Ovo što imamo priliku da ugostimo kolegu Lavrova, ali za mene je to znak podrške svima nama ovdje i potvrde našeg prijateljstva. Siguran sam da se Rusija neće miješati. Zvanični ručak ćemo imati u Istočnom Sarajevu, a nakon toga će gospodin Lavrov boraviti u Banjaluci gdje će se sastati s predsjednikom Republike, rekao je Crnadak.

Predviđeno je da se sutra Lavrov sastane sa članovima Predsjedništva BiH, nakon toga i sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom. Radni ručak biće uprilićen za Lavrova u jednom restoranu u Istočnom Sarajvu.

U Banjaluci bi Lavrov trebao biti oko 15 sati, gdje će obići mjesto izgradnje srpsko-ruskog hram, a nakon toga i će se sastati sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović i predsjednikom NSRS Nedjeljkom Čubrilovićem.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj