RASKOŠ I ROMANTIZAM NOVE KOLEKCIJE! Roksanda Ilinčić na London Fashion Weeku

Ženstvene, romantične ali funkcionalne haljine Roksande Ilinčić, nanovo su oduševile modne profesionalce, posebnom strukturom, inovacijama i aktualnošću na tek završenom London Fashion Weeku. 

Idu u korak s vremenom, nanovo odajući kreatoricin poseban stil, okrenut luksuzu i raskoši.

Uvijek privlačna Roksana kako je svi zovu na Otoku, sve modele izrađuje u svom studiju London East, u čijoj blizini i stanuje sa suprugom Philipom Buenom de Masquitom i kćerkom Efimijom. Izašla iz anonimnosti 2005. kada je predstavila jedanaest predivnih oprava, odijevala je čuvene glumice poput Tilde Swinton, Kate Blanchett, Gwinet Paltrow ili Penelope Cruz. Kreirala je i za vojvotkinju od Cambridgea kao i brojne predstavnice engleskog plemstva.

Piše: Džana Mujadžić

Nakon završenog Fakulteta primjenjenih umjetnosti u Beogradu, zavrsila je masters iz dizajna na čuvenoj Central Saint Martin’s. Radila je kao model i stvorila materijalnu podlogu za modni brand, nekoliko puta nagrađivan poznatim priznanjima.

Nova kolekcija plijeni suvremenošću, baziranoj na mnoštvu odijevnih uticaja sa svih strana svijeta jer kretorica mnogo putuje, predstavljajući svoje modele po cijeloj planeti. Vise od desetljeće uspijeva ostvariti četiri godišnje kolekcije, koje se uspješno prodaju na četiri strane svijeta. Proglašena kraljicom kolorita, znalački odabira plemenite materijale koje pretvara u prava, odjevna remek-djela. Dobila je i pohvale od stroge i izbirljive Anne Wintour.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj