ZATRAŽIO OD ZEMALJA OPEK-a DA HITNO SNIZE CIJENU NAFTE! Tramp: ‘Najveća greška u cijeloj našoj historiji je Bušovo slanje trupa na Bliski Istok’

Donald Tramp je potpisao “izvršni ukaz” povodom sankcija uvedenih Rusiji. Sudeći po tekstu ukaza, ne radi se o novim antiruskim mjerama već o pooštravanju primjene već uvedenih. Predsjednik SAD je ukazom dao dodatna ovlašćenja ministru finansija, Stivenu Mnučinu, da obezbjeđuje njihovu striktnu primjenu.

Ukaz predviđa blokiranje imovine i aktiva na teritoriji SAD, zabranu finansijskih operacija sal icima koja su povezana sa vlastima Rusije, uključujući davanje kredita Rusima i ruskim firmama sa ‘crnog spiska’, i zabranu izdavanja ulaznih viza SAD.

OPEK je monopolista

Američki predsjednik odmah po potpisivanju ukaza zatražio je od zemalja OPEK da snize cijene nafte. Ni manje, ni više!

Objasnio je to ovako: “Mi štitimo zemlje Bliskog Istoka. Bez nas teško da bi dugo bile bezbjedne, a one insistiraju na sve višim cijenama nafte. OPEK je monopolista i dužan je da odmah snizi cijene!”

Najveća greška u historiji

Tramp je, inače, u intervjuu The Hill TV – vjerovatno nimalo slučajno u istom danu – rekao da “najveća greška u istoriji Amerike” nisu ni njen Građanski rat, ni Perl Harbur ni “neosujećivanje 11.septembra”:

“Najveća greška u cijeloj našoj istoriji je Bušovo slanje trupa na Bliski Istok. To je najveća greška, mada je Obama pogriješio kada je odlučio da se naši vojnici otuda povuku. Najveća je zato što smo na Bliski Istok otada potrošili 7 triliona dolara, a na obje strane su ugašeni milioni života”. 

Ovome je još pridodao: “To je uistinu naša najveća greška. Građanski rat je bio – građanski rat. To je nešto drugo. A slanje vojnika na Bliski Istok je – ponavljam – naša najgora odluka”.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentarion this Post

 1. Ermin Krupić

  Ko je glavni urednik ovog portala?
  Srdačan pozdrav.
  Ermin Krupić

  Reply
 2. Ermin Krupić

  Pa zna nešto pametno reći i Tramp!

  Reply

Komentiraj