(VIDEO) FANOVI SE ZABAVLJAJU: “Uparili” likove iz “Igre prijestolja” s europskim državama

 Fanovi popularne serije Igra prijestolja polako se pripremaju za sljedeću i posljednju sezonu koja će se emitirati u drugoj polovici 2019. godine.

Rezultat slika za igre prijestolja globalcir.com

Prije nekoliko dana HBO-ova serija osvojila je nagradu Emmy, a to je potaknulo nove rasprave na internetu i društvenim mrežama te podsjetilo sve kako je došlo vrijeme za podsjećanje radnje iz prošlih sezona kako bi bili spremni na konačno razrješenje velike priče.

Velik broj likova

Sama serija uz brojne glavne i sporedne priče, sadrži i veliki broj likova, a takve stvari sa sobom uvijek donose usporedbe sa stvarnim životom.

Ovih dana, stranica WinterIsComing  specijalizirana za podatke o Igri prijestolja, objavila je zanimljiv članak u kojem je 50 likova iz serije usporedila s isto toliko europskih država.

Naravno, na listi se našla i Hrvatska, u jednoj dosta nezahvalnoj ulozi Ellarije Sand.

Sunce, plaže, rat

Navode kako je serija snimana u Hrvatskoj, ali ne i dijelovi koji se tiču lika Ellarije i njezinog rodnog mjesta Dornea, iako je Hrvatska uvelike slična baš tom sunčanom i vrućem području.

Sand je, između ostalog, svjetovna žena koja zna na koji način „pobijediti“ vrućinu, a isto vrijedi i za Hrvatsku koja je puna plaža, festivala i amfiteatra. Poveznicu u „mračnoj strani“ sa Sand imamo s ratom, odnosno Dubrovnikom koji je bio pod opsadom tijekom 1991. godine.

Prema WinterIsComing, Ellaria je bila uključena u teške situacije koje su uključivale ubijanje Myrcelle Baratheon i Dorana Martella. Kao i Hrvatska, Sand se protiv neprijatelja borila za nezavisnost. Doduše, njezin način nije bio previše plemenit, ali kada se nije slagala s politikom vladara odlučila je uzeti stvar u svoje ruke.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj