ZBOG PIJANKI PUKLA PREDIZBORNA KOALICIJA! Partneri napustili Šepićev Nezavisni blok zbog konzumiranja alkohola na predizbornim aktivnostima

Novi bošnjački pokret odlučio je na sjednici Predsjedništva da raskine predizbornu koaliciju s Nezavisnim blokom, koja je potpisana 14. juna 2018. godine. Saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želi dati legitimitet načinu, na koji Nezavisni blok sprovodi svoje predizborne aktivnosti – uz pijanke i konzumiranje alkohola.

Ne želimo da se svrstamo ni u tom, ni u bilo kojem drugom smislu u kategoriju pojedinaca i kolektiva kojima je odumro osjećaj da su pripadnici islamske vjeroispovjesti.

Politika se mora voditi s jasnim etičkim kodeksom, a Novi bošnjački pokret neće dozvoliti da upadne u zamku, odsustva i poštivanja vjerskih osjećaja i normi.

Ovaj čin nije kompatibilan s našim etičkim kodeksom, a u dokumentu koji smo potpisali jasno je precizirano da će bilo kakavo kršenje etičkom kodeksa biti kažnjivo raskidom ugovora – stoji u saopćenju koje potpisuje Mirsad Ćosić, predsjednik Novog Bošnjačkog pokreta.

 

(Global CIR/SB)

Komentiraj