JEDINO VOZILO U VLASNIŠTVU GLUMICE: Automobil Marilyn Monroe mogao bi postići cijenu od 500.000 dolara

Dvosjed kabrio koji je bio u vlasništvu Marilyn Monroe u studenom će biti ponuđen na dražbi i mogao bi postići cijenu od 500.000 dolara, objavili su u utorak organizatori.

Crni Ford Thunderbird iz 1956., koji je bio u vlasništvu slavne glumice šest godina gotovo do njezine smrti 1962., prvi put je na prodaji. Monroe, jedna od najpopularnijih zvijezda, slikana je kako vozi automobil sa suprugom Arthurom Millerom neposredno nakon njihova vjenčanja u lipnju 1956.

Darren Julien, predsjednik dražbovne kuće Julien’s Auctions, kazao je da je automobil “ne samo dio povijesti automobilizma nego ga prati i dašak glamura, romantike i tragedije prave holivudske zvijezde”.

Monroe je poklonila vozilo sinu profesora glume Leeja Strasberga 1962. Sadašnji vlasnik koji je želio ostati anoniman ušao je u trag vozilu putem njegove registracije i drugih dokumenata koji su prodani u okviru dražbe Strasbergove ostavštine 2016. Vozilo je obnovljeno ali je zadržalo mnogo izvornih dijelova.

Otkriće ovog vozila, klasičnog dvosjeda, nakon više od 56 godina je jedinstven slučaj. Ni za jedno drugo vozilo nije utvrđeno da je bilo u vlasništvu jedinstvene Marilyn Monroe”, kazao je sadašnji vlasnik u priopćenju.

Vozilo će biti ponuđeno na dražbi u Los Angelesu 17 .studenoga.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj