PRETRESI ŠIROM TUZLANSKOG KANTONA: Uhapšeno više osoba, zaplijenjeno oružje, municija, droga, novac, mobiteli…

U skladu sa Operativnom planu u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija, Gradačac i Živinice, jučer su na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na 11 lokacija.

Prilikom pretresa oduzete su: tri automatske puške kalibra 7,62 mm, vojnička puška M-48, malokalibarska puška, pištolj kalibra 7,62 mm, gasni pištolj, šest manjih pakovanja od folije i grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis “. Također, pronađeno je 21 tableta „trazema“ i „medilexa“, nargila sa tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“, joint, dvije šprice, drobilica, novac i tri mobitelam bavodi tuzlanski.ba.

O navedenim aktivnostima upoznat je resorni kantonalni tužilac, a nakon dokumentovanja navedenih događaja, Kantonalnom tužilaštvu TK podneseni su izvještaji protiv: protiv M.S. (42) iz Sapne, M.B. (54), E.M. (40) i M.R. (26), svi iz Tuzle, te Š.Č. (30) iz Živinica. Oni su prijavljeni za počinjeno krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznude, tužilaštvu je podnesen izvještaj protiv A.B. (31) iz Lukavca, M.H. (38) i A.M. (52) iz Kalesije, dok je M.S. (25) iz Lukavca osumnjičen je za krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Policija je M.B. (54) iz Tuzle, te A.M. (27), bez navedenog mjesta prebivališta, prijavila za počinjeno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj