PRIČA O ‘TROVAČIMA’ SVE JE KOMPLICIRANIJA: Jedan od njih zapravo je pukovnik, dobio je i orden od Putina

Britanski ministar obrane Gavin Williamson rekao je u srijedu da je utvrđen “pravi identitet” jednog od osumnjičenika za napad nervnim otrovom na bivšeg ruskog špijuna u Salisburyju, potvrdivši medijske napise da je osumnjičenik ruski pukovnik.

Britanski tužitelji su početkom mjeseca optužili dvojicu Rusa – Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova – za pokušaj ubojstva nervnim otrovom novičokom dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kći Julije u ožujku u Salisburyju, ali su rekli da vjeruju da su se osumnjičenici koristili lažnim imenima kako bi ušli u Veliku Britaniju. Rusija niječe upletenost.

Pravo ime Boširova je Anatolij Vladimirovič Čepiga, doznaje se od dvaju europskih sigurnosnih izvora bliskih istrazi o slučaju Skripal koji su potvrdili medijske napise.

“Jedan od osumnjičenika za napad u Salisburyju je zapravo ruski pukovnik. Želim zahvaliti svima koji su neumorno radili na ovom slučaju”, rekao je Williamson u poruci na Twitteru.

Prema nekim informacijama, Čepiga je služio u Čečeniji te mu je dodijeljen najviši državni orden, onaj Heroja Ruske Federacije, kojeg obično dodijeljuje sam predsjednik Vladimir Putin.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj