(VIDEO) OPAKI LIMENI LJUBIMAC: Trampova limuzina može slati nuklearne šifre, a u frižideru je doza njegove krvi

Američka javnost primjetila je novog limenog ljubimca američkog predsjednika Donalda Trampa u kojoj se odvezao na generalnu skupštinu Ujedinjenih Naroda. Kako piše NBC, tajna služba dopremila je u New Yorku automobil čiji je nadimak ‘Zvijer’ kako bi je mogao koristiti američki predsjednik.

Related image

Prepostavlja se kako automobil teži više od 9 tisuća kilograma, te je posljednji u seriji koji koriste američki predsjednici od 2014. godine.

Nevjerovatna oprema

Otporan je na napade vatrenim i eksplozivnim oružjem, ima i mogućnost napada suzavcem, a u automobilu je i frižider u kojem se nalazi i Trampova krv.

Automobil može ispuštati ulje na koje bi se mogući automobili koji ga progone mogli ‘poskliznuti’, a vrata se mogu elektrozirati u slučaju da pokušava ući netko tko ne bi trebao. Zvijer je vrhunski opremljena s komunikacijskog aspekta, te ima mogućnost slanja šifri za aktiviranje nuklearnog oružja.

Posljednja linija obrane, ukoliko će to biti potrebno, su pripadnici tajne službe kojima je jedini zadatak spasiti predsjednika.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj