KOSOVSKA POLICIJA ‘ZAUZELA’ GAZIVODE: Vučić naredio stanje najviše borbene gotovosti Vojske Srbije

Specijalna jedinica policije Kosova (ROSU) “zauzela” je danas vještačko jezero i Hidrocentralu “Gazivode”, pišu srbijanski mediji. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca.

Specijalci ROSU na Gazivodama, Stefanović naredio najviši stepen pripravnosti

U međuvremenu je stigla i izjava potpredsjednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično djelo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i poduzet će sve mjere koje država bude naložila – kazao je Stefanović.

Specijalci su zauzeli Centar za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni križ, a koji je nedavno posjetio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako prenose mediji, Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti. Naredba je prenijeta načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

Vučić naredio stanje najviše borbene gotovosti Vojske Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsjednika, koji je i vrhovni komandant Vojske Srbije.

Naredba je prenijeta načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj