‘ROBOT’ SE VRATIO NA SCENU: May rekla da Britanija može izaći iz EU bez dogovora, ali sve je zasjenio njezin ples uz pjesmu “Dancing Queen” grupe ABBA!

Britanska premijerka Theresa May ponovno je zaplesala nakon što je to napravila tijekom posjeta južnoj Africi i Keniji u kolovozu. Ovaj put, prisutne na skupu Konzervativne stranke u Birminghamu obradovala je svojim robotskim plesom na pjesmu “Dancing Queen” od grupe ABBA.

Mej uz hit ABBE poručila: Podržite me

Njezini pokreti izazvali su lavinu smijeha u publici, a na društvenim medijima ismijavanje.

Pozvala je na jedinstvo i održavanje mira

Ulazimo u najtežu fazu pregovora”, rekla je Theresa May koja je pozvala svoju stranku na jedinstvo u pregovorima o brexitu.

“Ali ako ostanemo ujedinjeni i zadržimo mir, znam da možemo postići sporazum zadovoljavajući za Veliku Britaniju”, rekla je premijerka.

“Čak i ako se ne slažemo oko svakog dijela ovog prijedloga, moramo se držati zajedno”, dodala je.

May je branila svoj plan za brexit i rekla da je uvjerena da može postići sporazum s EU-om, ali je kazala i da Britanija može izaći iz Unije bez dogovora.

Neće biti drugog referenduma

Ističući da neće biti drugog referenduma, rekla je i kako je važno da ne ide “svatko u svojem smjeru” jer na taj način na kraju uopće neće biti brexita.

“Ako svatko ide u svojem smjeru u traženju vizije savršenog brexita, riskiramo završiti potpuno bez brexita”, kazala je.

“Britanija se ne boji otići bez sporazuma ako moramo”, rekla je May. “Ali moramo biti pošteni oko toga. Napuštanje bez sporazuma, uvođenje carina i skupe granične kontrole, bile bi loš rezultat za Veliku Britaniju i EU”.

May je kazala da donosi odluke o brexitu u nacionalnom interesu.

“Nije čudo da smo imali širok raspon različitih stajališta iznesenih ovaj tjedan”, kazala je. “Ali moj posao kao premijerke je učiniti ono što vjerujem da je u nacionalnom interesu. A to znači dvije stvari. Prvo poštivati rezultate referenduma i drugo postići dobre trgovinske i sigurnosne odnose s našim susjedima nakon što odemo”.

Britanska je premijerka naglasila da europski čelnici nisu pokazali dovoljno poštivanja prema njezinim prijedlozima za brexit, ali je priznala da su oni za Bruxelles “izazovni”.

Očekuje od EU poštovanje

“Ja sam se prema EU-u odnosila isključivo s poštovanjem – Velika Britanija očekuje isto”, rekla je u govoru.

Na zatvaranju godišnjeg kongresa stranke u Birminghamu May je pozvala konzervativce da privuku birače oporbenih laburista, nezadovoljne ljevičarskim čelnikom Jeremyjem Corbinom.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj