PONUDIT ĆEMO AGENDU OD SEDAM TAČAKA! Čović glasao u Mostaru: Nakon ponoći imat ćemo jasnu novu poruku svih stanovnika BiH

Dragan Čović, kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, danas je, u pratnji supruge Bernadice, glasao u Mostaru. 

Nakon što je obavio građansku dužnost, Čović je brojnim novinarskim ekipama dao izjavu.

– Nakon ponoći ćemo imati jasnu novu poruku svih stanovnika BiH da žele jedan brzi napredak u Evropskoj uniji, da žele BiH koja će se vrlo brzo transformirati u jedno moderno i racionalno uređeno društvo, društvo u kojem će tri konstitutivna naroda do kraja biti ustavna i jednakopravna – kazao je Čović.

Ustvrdio je i kako mu se čini da posljednji razgovori koji su vođeni „daju šansu da ovaj put napravimo partnerstvo uz naš jedan plan gdje ćemo imati vrlo jasnu reformsku agendu, a ne reda radi“.

– Ja, stranka koju predvodim i koalicija HNS-a će svim prijateljima s kojima gradimo vlast od županije, entiteta do države vrlo jasno staviti agendu, a to je naš program od sedam tačaka. Ko želi zajedno s nama, to može napraviti, a onda će to biti vrlo jasna obaveza da svaki mjesec znamo šta je čiji posao – istaknuo je Čović.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] PONUDIT ĆEMO AGENDU OD SEDAM TAČAKA! Čović glasao u Mostaru: Nakon ponoći imat ćemo jasnu nov… […]

Komentiraj