KOMŠIĆ NA HRT-u NAJAVIO TUŽBU PROTIV HRVATSKE: Kršite međunarodno pravo i sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici

Novoizabrani  član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić najavio je tužbu protiv Hrvatske, a povodom gradnje Pelješkog mosta.

U intervjuu za HRT, Komšić je dan nakon izbora, poručio da je “Hrvatska dva puta prekršila konveneciju o pravu mora”.

“Mi imamo pravo da tužimo Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most?

Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati čak ni sporazum Tuđman Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most – preko bosanskohercegovačkog”, kazao je Komšić za HRT.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

 1. Emmanuel

  Komšiću,
  budi realan i razuman! Da su hrvatski političari htjeli BiH more i teritorij BiH pripojiti Hrvatskoj državi cijela bi BiH bila jedna jedinstvena država i to bez RS-e i Federacije, a u prvim danima rata Neum bi bio pripojen Hrvatskoj i more koje ga oplakuje! Imaš ti pametnijeg posla osim tužiti Hrvatsku! Pobrini se kako zakonito ukinuti, na Srebreničkom genocidu i protjeranim katolicima i muslimanima, formiranu RS-u! Tuži tvorce Deytona i ospori njihov na NEPRAVDI I GENOCIDU potpisan dogovor i ugovor! Pogotovo što ni jedan od potpisnika nije među živima. Za mene je jedan od trojice bio mrtav i prije njegove prirodne smrti. Nije Hrvat.

  Reply
 2. Starfucker

  Ha-ha-ha,ova poturica nije niti svjestan kako pomaže hrvatskim nacionalistima,a odmaže svojoj braći “bošnjacima” koji su ga i izabrali. Hvala ti Komšiću što produbljuješ mržnju hrvata i bošnjaka.

  Reply

Komentiraj