SUMNJE U TRANSPARENTNOST: ‘Tražimo na uvid 41.000 nevažećih glasova za predsjednika RS-a’

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica najavio je da će ta stranka zatražiti dodatno brojanje glasova na izborima za predsjednika RS-a, kao i da im se da na uvid oko 41.000 nevažećih glasova za taj nivo vlasti.

Slikovni rezultat za vukota govedarica

– Ne možemo da prihvatmo ovakve izborne podatke, dok se ne utvrdi konačna istina. Tražit ćemo i grafološku analizu – rekao je Govedarica navodeći da ima razloga da sumnja u regularnost izbora.

– Imam osnova da sumnjam da su izbori u dobroj mjeri pokradeni i nisu završeni dok se ručno ponovo ne prebroje svi glasački listići – ustvrdio je on.

To se, kaže, posebno odnosi na veće gradove, Zvornik, Gradišku i još neke.

– Tih 41.000 glasova može da utiče na moj i rezultat kandidatkinje SNSD-a za predsjednicu RS-a Željku Cvijanović – rekao je Govedarica, koji je na izborima za taj nivo vlasti bio kandidat Saveza za pobjedu.

Naveo je da izborna kampanja nije protekla u demokratskoj atmosferi.

Govedarica je uputio primjedne na tok kampanje koju je vodio lider SNSD-a Milorad Dodik, od kojeg su se, kaže, čule mnoge neprihvatljive prijetnje, prema radnicima i penzionerima, kao i onima koji budu glasali za SDS i kandidate te stranke.

Tvrdi da je sada jasno da sve što je dolazilo „iz kuhinje SNSD-a o navodnim nemirima i obojenim revolucijama“, nije tačno.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj