KRENUO OČEVIM STOPAMA! Mick Schumacher evropski prvak ‘Formule 3’: Njegovom ocu je to pošlo za rukom 1990. godine!

Schumacher junior postao je novi europski prvak u formuli 3 osiguravši naslov prvaka utrku prije kraja sezone.

Šumaher junior nadmašio slavnog oca

Mick Schumacher, koji nastupa za momčad Prema Theodore Racing, u subotu je osvojio drugo mjesto na stazi u Hockenheimu i uoči posljednjeg nastupa sezone ima nedostižnu prednost ispred Britanca Dan Ticktum koji vozi za Motopark. Schumacher ima 347 bodova, a Ticktum 296 bodova. Treće mjesto drži Estonac Juri Vips sa 282 boda.

“Presretan sam, još uvijek ne mogu vjerovati. Ekipa je odradila sjajan posao,” kazao je 19-godišnji mladić.

S osvojenim naslovom u formuli 3, Mick Schumacher je osigurao posebnu superlicencu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koja će mu olakšati ulazak u formulu 1, što je njegov krajnji cilj, javlja Hina.

Tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu da je vidio Mickov uspjeh, posebice što je prije 28 godina također bio prvak formule 3. Nažalost, zbog teške ozljede glave na skijanju u Meribelu prije pet godina do danas se nije oporavio i javnost nema informacije u kakvom je stanju.

Malo poređenja: Mick je titulu osvojio s 19 godina, odnosno dvije godine ranije nego što je to uspjelo njegovom ocu koji je 1990. slavio u njemačkom šampionatu Formule 3.

Uoči najvećeg uspjeha u karijeri, Mick je bio opušten! Potpisivao je autograme navijačima, razgovarao sa vatrogascima, dok su mama Korina (49) i sestra Đina (21) grizle nokte na tribinama. Na kraju su svi slavili: Schumaher junior je u ovogodišnjoj sezoni Formule 3 pobijedio na osam od 29 trka.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj