SVJETSKA ZVIJEZDA I MODNA IKONA: Penelope Cruz nova veleposlanica branda Chanel

Poznata pariska modna kuća Chanel i  umjetnički direktor Karl Lagarfeld, koji već 30 godina kreira brojne kolekcije nadahnjujući se duhom neprolazne Coco, krajem mjeseca će u Bankoku predstaviti kolekciju Croisière 2018/2019.

Kolekcija nazvana po brodu “Pausa”

Nadahnuta morem i mornarima pokazana je u pariskoj Velikoj palači proslog svibnja, gdje je bio sagrađen i veliki brod “Pausa” u prirodnoj veličini. Nazivi broda i kolekcije su jednaki.

Drugo predstavljanje privlačnih modela će se upriličiti na obalama rijeke Chao Phraya, koja prolazi kroz tajlandsku prijestolnicu.

Poznat po bogatoj i razvijenoj kullturi kao i vibrantnoj energiji, Bankok je posebna spona Chanelovog naslijeđa i moderniteta – podvlače odgovorni ljudi pariske marke.

Piše: Džana Mujadžić

Kolekcija  mornarskog stila ističe elegaantne, opuštene siluete u skladu sa grderobom prijelazne sezone. Duge fluidne haljine slažu se sa kombinezonima, hlačama, kostimima i kratkim suknjama, obojenim u sportskom duhu i dopunjenim modnim dodacima, poput malih torbica i beret kapa.

Svjetska zvijezda i modna ikona

Zaštitno lice kampanje za kolekciju Croisière je čuvena španjolska glumica Penelope Cruz koja nakon Keire Knightley, Kristin Stewart i nedavno Margot Robbie, uljepšava modni izraz slavnog branda iz pariske ulice Cambon. Novu veleposlanicu Chanela osobno je fotografirao Karl Lagerfeld, krepki 85 godišnjak, koji ne namjerava uskoro u mirovinu!

Penelope Cruz je dugo reklamirala kozmetička dostignuća marke Lancôme i pozirala u odjeci Loewe i Mango. Simpatična, neposredna i ljupka Madrilenka, rođena 1972 godine, zapocela je međunarodnu filmsku karijeru 20 ljeta kasnije ostvarenjem “Jamon, jamonBigasa Lune i “Belle Epoque” u režiji Fernanda Trueba.

Snimala je sa najpoznatijim rediteljima poput Stephena Fearsa, Sergia Casstellitta, Roba Marshalla, Asghara Farhadija i posebno Pedra Almodovara, čija je filmska muza. Umjetnca je tri puta nagrađena najvecim priznanjem spanjolske sedme umjetnosti “Goya“, 1997, 2007 i 2009 godine. Dobila je priznanje u Cannesu za najbolju glumicu najpoznatijeg svjetskog festivala 2006. Uručena joj je  “BAFTA” i galsko priznanje “César” za cjelokupnu karijeru, ove godine.

Skoro desetljeće ranije, dobila je i “Oscara” za sporednu ulogu u filmu Woodyja AlenaVicky, Christina, Barcelona“.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj