RAZGOVARAO SA LIBERMANOM! Izraelski ministar odbrane čestitao Dodiku izbornu pobjedu

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je sinoć telefonom sa ministrom odbrane Izraela Avigdorom Libermanom, koji mu je čestitao  pobjedu na izborima.

Liberman i Dodik u Beču ( 2014)/Foto: Agencije

Liberman je zamolio Dodika da iskrene čestitke prenese i novoizabranoj predsjednici RS-a Željki Cvijanović, poželevši im mnogo uspjeha u daljem radu, saopšteno je iz kabineta predsednika RS-a.

Predsjednik manjeg bh. entiteta zahvalio je na čestitkama i izrazio nadu da će dobra saradnja sa Izraelom biti nastavljena i u godinama koje dolaze, prenosi RTRS.

Ukoliko su navodi iz Dodikovog kabineta tačni, staro prijateljstvo režima iz Banje Luke sa režimom iz Tel Aviva je nastavljeno. O suštini tih odnosa detaljnije u tekstu:

Razlike između Dodikove entitetske, ruske i srbijanske politike prema krizi na Bliskom Istoku

Naravno, kako ‘izraelska pomoć’ nikada ne ide i bez ispostavljenih skupih računa, nije isključeno kako je u pomenutom razgovoru bilo govora i o jednom od najbogatijih rudnika željezne rude u Evropi, rudniku ‘Ljubija’, kojeg Vlada RS-a po svemu sudeći namjerava za bagatelu prodati jednoj izraelskoj kompaniji.

SNSD ŽELI PRODATI RUDNIK ŽELJEZNE RUDE IZRAELSKOJ KOMPANIJI! Vlada RS-a dala saglasnost za aukcijsku prodaju dionica ‘Ljubije’

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj