VRIJEĐAO SENATORKU INDIJANSKOG PORIJEKLA! Tramp: “Pokahontas” je “kompletna prevarantkinja”

Američki predsjednik, senatorku Voren, koja je dokazala DNK testom da ima indijansko porijeklo, nazvao “Pokahontas” u uvrjedljivom kontekstu. Tramp je za senatorku rekao i da je “kompletna prevarantkinja”.

Srodna slika

Tramp je na svom Tviter nalogu kazao da je procenat kojim je senatorka dokazala svoje indijansko porijeklo putem DNK testa “daleko manji od onoga koji ima prosječan Amerikanac”.

Elizabet Voren je inače potencijalna kandidatkinja Demokrata za predsjedničke izbore 2020. godine.  U međuvremenu, oglasio se i Narod Čiroki, jedan od tri federalno priznata Čiroki plemena u SAD, koji je saopštio da sumnja u DNK test Vorenove, prenosi Glas Amerike.

Tramp traži da ju lično testira

Predsjednik Tramp je ranije ponudio million dolara bilo kojoj dobrotvornoj organizaciji, po izboru Elizabet Voren, ako se DNK testom dokaže njeno indijansko porijeklo.

Ipak, poslije objavljivanja rezultata Tramp je rekao da će dati novac samo ako “bude mogao lično da testira Elizabet Voren”, što je senatorka na Tviteru ocijenila kao “jezivo”.

Elizabet Voren je rekla da su “milioni ljudi vidjeli da Tramp nije ispunio obećanje i da će za 21 dan izgubiti na kongresnim izborima”.

Demokratama dobre šanse za preuzimanje Kongresa

Izbori za Kongres biće održani 6. novembra a na njima se bira svih 435 članova Predstavničkog doma i jedna trećina od 100 mjesta u Senatu.

Da bi preuzele kontrolu nad donjim domom, Demokrate moraju da osvoje dodatna 23 mjesta – za šta im se u anketama daju dobre šanse. Iste ankete pokazuju da je malo vjerovatno da će uspjeti da kontrolišu i Senat, prenosi VOA.

Ako Demokrate preuzmu kontrolu nad Predstavničkim domom Kongresa, predsjednik Tramp će teže moći da ispunjava ciljeve iz svoje agende, a i Demokrate bi u tom slučaju imale ovlaštenja da pozivaju na svjedočenje u istrazi Roberta Malera u miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016.

(Global CIR/Agencije)

 

Objavljeno u:

Komentiraj