POČEO SAJAJM KNJIGA U BEOGRADU! Od Šešelja i Vjerice Radete do rijaliti učesnice

Međunarodni beogradski sajam knjiga počeo je juče pod sloganom “Radost čitanja”, a na štandovima biće predstavljene brojne knjige, između ostalih i lider Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, kao i učesnice rijaliti programa Kije Kockar. 

Veliki štand Sajma, na kojem su ranijih godina izlagale izdavačke kuće „Karpos“ i „E book“, Odbor Sajma dodijelio je ove godine izdavačkoj kući “Velika Srbija” koja je u većinskom vlasništvu Šešelja.

To što je “Velika Srbija” dobila centralno mjesto u glavnoj hali ovogodišnjeg sajma analitičari ocjenjuju da se vlast u Srbiji još nije suštinski distancirala od Šešeljevog nacionalizma i njegovih ratnih zločina. A na društvenim mrežama već kruži slika na kojoj je pored Šešelja uslikana i njegova partijska koleginica Vjerica Radeta.

Osim toga, veliki buru u javnosti izazvala je i učesnica rijaliti programa Kija Kockar koja je čak dobila i prostor za potpisivanje svog autobiografskog djela nazvanog “Moj potpis”.

Mirjana Lukić, savjetnica generalnog direktora Beogradskog sajma, rekla je za RTS da na sajam prije svega treba doći zbog višeg nivoa kvaliteta.

Foto: Večernje Novosti

“Posjetioci sajma uglavnom dolaze zbog novih naslova, koji ove godine neće izostati, ali treba da znaju da su se izdavači potrudili da ih na kvalitetan način predstave”, istakla je Lukićeva.

Na sajmu koji će trajati do 28. oktobra, inače je pripremljeno više od 500 programa, pa će se za svakog posjetioca naći po nešto, budući da su svoje promocije najavili i Ljiljana Habjanović Đurović, Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi.

 

(Global CIR/CDM)

Komentiraj