VESELA NEKA NACIJA! Kanađani u samo pet dana od legalizacije popušili skoro svu travu u državi!

Pet dana od legalizacije kanabisa, Kanada je u problemima. Zalihe marihuane brzo se tope, a legalne prodavaonice jedva uspijevaju namiriti potražnju. Kako javlja CBC, neke su čak morale objesiti znak da su rasprodale svu marihuanu te povremeno zatvoriti svoja vrata. Kanada je druga zemlja u kojoj je marihuana legalna. Prva je Urugvaj.

Rezultat slika za canadian smoke canabis

Kanada je 17. oktobra legalizirala konzumaciju marihuane, a u nekim dijelovima te zemlje već je prvog dana došlo do nestašice kanabisa zbog prevelike potražnje.

Ljudi su nakon promjene zakona čekali u redovima pred trgovinama specijaliziranim za prodaju te lake droge pa su mnogi dućani rasprodali svu zalihu već prvog dana. Online trgovine su kasnile s dostavama jer je broj narudžbi bio velik. Kašnjenja su se nastavila i ovog tjedna jer su zaposlenici poštanskih službi najavili štrajk, prenosi Index.

Marihuana je za medicinske potrebe legalizirana još 2001. godine, a posljednje dvije godine radilo se na potpunoj legalizaciji.

Prema novom zakonu, konzumacija marihuane u Kanadi ipak ima svoja ograničenja. Primjerice, korisnici bi trebali biti punoljetni te su određene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloljetnicima.

Kanađanima je dozvoljen samo određen broj biljaka koje mogu uzgajati unutar svog doma, a na javnim mjestima mogu kod sebe imati do 30 grama marihuane.

Također, uvedene su kazne za vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem kanabisa. Policija će moći zaustavljati “sumnjive” vozače te provjeravati razinu alkohola i THC-a u krvi. Kazne su većinom novčane, ali se u nekim slučajevima može odrediti i zatvorska kazna, piše BBC.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj