HARADINAJ ZA VEČERNJI LIST: “Za Partizan navijao zbog Vokrija, a za Zvezdu zbog albanskih boja”

“Vjerujte mi, da niste iz moje drage Hrvatske, ja bih vam se izvinio i otkazao intervju. Evo vidite, hrvatska je zastava uvijek tu”, rekao je Ramush Haradinaj na početku intervjua koji je objavio zagrebački Večernji list.

Haradinaj je govorio o odnosima u regionu, kako ima dobre odnose sa premijerom Plenkovićem i da mu je Ante Gotovina veliki prijatelj, a između ostalog je odgovorio i na novinarski komentar da su mnogi u sportskoj redakciji Večernjeg bili razočarani kada su čuli da je Haradinaj navijao za Partizan, pošto su mislili da je pristalica Dinama ili Hajduka.

Za Partizan sam navijao kada je tamo igrao Fadilj Vokrri i nisam bio toliko strastveni navijač i član ‘Grobara’, kako to su prenijeli srpski mediji. Moram da vam otkrijem jednu tajnu. Kada smo bili djeca, navijali smo za Crvenu zvezdu, ali samo zato što su imali albanske boje. Tada nismo smjeli da na stadione nosimo albanske zastave.

Dolazim iz porodice koja je stvarno prošla sve i svašta. Nismo imali najbolji život u Jugoslaviji. Moja porodica, iskreno vam kažem, sa Srbima nije bila u najboljim odnosima za vrijeme Jugoslavije niti smo se osjećali kao Jugoslaveni, već i tada kao Albanci. Nismo voljeli Tita”, rekao je Haradinaj.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj