JEDINSTVENA EUROPSKA VALUTA USKORO I U HRVATSKOJ! Marić: ‘Neće biti referenduma o euru jer ulazak u Uniju podrazumijeva i eurozonu’

U Hrvatskoj, kako sada stvari stoje, neće biti referenduma o uvođenju eura.

Proizlazi to iz jučerašnje rasprave na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, na kojoj su sudjelovali Zdravko Marić, ministar financija, i Valdis Dombrovskis, potpredsjednik Europske komisije za euro i socijalni dijalog koji se nalazi u radnom posjetu Hrvatskoj.

– Mi smo imali referendum o ulasku u EU, a to je podrazumijevalo i ulazak u eurozonu. Mislim da neće biti potrebe za referendumom o ulasku u eurozonu – poručio je Marić. No, dodao je kako on možda i nije najbolja osoba za davanje odgovora na pitanje o referendumu te da će se i o tome zacijelo još razgovarati.

Uvođenje eura bila je glavna tema dijaloga s građanima koji je jučer održan na Ekonomskom fakultetu, a koji je okupio velik broj studenata i profesora tog fakulteta. Punih sat i pol Marića i Dombrovskisa “rešetali” su studenti, njih oko 120, i profesori, koji ih nisu štedjeli na pitanjima, kako onima o Hrvatskoj, tako i o EU.

 

 

(GlobGl CIR/Agencije)

Komentiraj