PRIJETNJA PO NACIONALNU SIGURNOST! Matiji Bećkoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Uprava policije donijela je rješenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

Slikovni rezultat za matija bećković

“Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i historičarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću”, saopšteno je Danu iz Granične policije.

Starješinama na svim graničnim prijelazima je dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smiju da uđu u zemlju, jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore.

Srpski intelektualci kojima je zabranjen ulazak bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine. Kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, po procjeni crnogorskih bezbjednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima bit će održana, 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a kao jedan od govornika najavljen je i Bećković.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj