POTVRĐENO IZ DF-a: Komšić u iznenadnoj posjeti Zagrebu

Predsjednik Demokratske fronte i novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić otputovao je u posjetu Zagrebu.

Potvrdio je to danas generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić, kazavši da može to okarakterisati kao službenu posjetu, ne želeći govoriti o detaljima.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je na početku zajedničke pres-konferencije SDP-a BiH, Naše stranke i Demokratske fronte, u Komšićevo ime uputio izvinjenje zbog odsustva s pres-konferencije, kazavši da je Komšić danas na putu u Zagreb.

Kako je ranije saopćeno iz Demokratske fronte, Komšić je pozvao predsjednicu i premijera Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH načine zvaničnu posjetu Sarajevu.

Poziv je upućen kako bi se na nivou institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Vijeća Evropske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj