NERMIN NIKŠIĆ SE OTARASIO KONKURENCIJE! Denis Bećirović bez ijedne političke funkcije: ‘Predavat ću na Univerzitetu’

Denis Bećirović, koji je bio državni poslanik SDP BiH prekinuo je radnopravni status u Parlamentarnoj skupštini BiH, čime se trenutno završava njegovo aktivno političko djelovanje, a time su se i naša ranija predviđanja, kako je kandidatura za člana Predsjedništva BiH bila zamka koju je lider SDP-a postavio najpopularnijem političaru ove stranke, pokazala tačnim. Pretjerana ambicija, udružena sa mladošću i neiskustvom koštale su Bećirovića daljeg politićkog angažmana.

Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH verifikovala je rješenje o sporazumnom prestanku radnog odnosa između PS BiH i Bećirovića kao poslanika.

– Ovim činom prekinuo sam radni odnos u Parlamentarnoj skupštini BiH. U punom kapacitetu nastavljam raditi posao univerzitetskog profesora – kazao je Bećirović.

Dodao je da na političkom planu i dalje ostaje aktivan i nema namjeru odustati od borbe za pravednu i evropsku državu Bosnu i Hercegovinu.

– Nikada nisam bio politička kukavica koja je bježala od odgovornosti vršenja bilo koje povjerene zakonodavne ili izvršne funkcije u organima vlasti Bosne i Hercegovine i tako će biti i u budućnosti. Blizu 200.000 građana Bosne i Hercegovine (da nije bilo izbornih manipulacija taj broj bi bio i veći) koji su glasali za mene 7. oktobra 2018. godine su velika obaveza, čast i odgovornost. Nikada neću iznevjeriti te ljude, kao ni ideju multietničke i antifašističke države Bosne i Hercegovine  – zaključio je Bećirović.

Odlaskom Bećirovića u ‘preranu mirovinu’ Nikšić je eliminisao najznačajnijeg konkurenta za predsjedničku funkciju u ovoj stranci te se dodatno osigurao ukoliko bude pozvan na odgovornost zbog nemogućnosti formiranja vlasti na federalnom i državnom nivou.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj