JUNKER NA RUČKU SA PUTINOM I TRAMPOM: Bilo je zanimljivo slušati ovu dvojicu momaka, nama su najbitnije evropske vrijednosti i trgovinski sporazumi!

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao je danas da je bilo zanimljivo slušati američkog i ruskog predsjednika, Donalda Trampa i Vladimira Putina, na ručku u nedelju u Jelisejskoj palati.

Oni su prisustvovali ceremoniji obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, a tim povodom je francuski predsjednik Emanuel Makron priredio svečani ručak u Jelisejskoj palati. Junker, koji je sjedio do ruskog predsjednika, a preko puta Trampa, rekao je:

“Bilo je zanimljivo slušati ovu dvojicu momaka”, prenio je briselski Politiko.

Prema Junkeru, trgovinski razgovori u julu sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom “nisu bili zabavni”. Razgovori, koji su trajali šest sati, bili su, kako je naveo Junker, prilično oštri s vremena na vrijeme.

“Nije bilo zabavno, ali…zato nemamo novi trgovinski rat između SAD i Evrope”, rekao je Junker.

On je rekao da “zagovara transatlantske odnose”, jer, kako je naglasio “nismo mogli da uradimo toliko mnogo stvari u Evropi bez aktivne podrške SAD-a”.

EU “radi na svim nivoima” da izbjegne porast trgovinske napetosti sa SAD-om, dodao je Junker.

Moramo da budemo sigurni da evropske vrijednosti nisu u opasnosti, rekao je Junker te zaključio da su EU “potrebni ti trgovinski sporazumi”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj