TRAMP ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI BiH: Nastavit ćemo davati podršku apsiracijama vaše zemlje ka euroatlantskim institucijama

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, saznaje Fena.

U pismu koje je stiglo u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se navodi:

– Uvaženi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u ime američkog naroda, izražavam iskrene i najbolje želje vama i građanima Bosne i Hercegovine povodom proslave Dana državnosti 25. novembra. Sjedinjene Države su posvećene čvrstom prijateljstvu i partnerstvu s Bosnom i Hercegovinom i podršci njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu. Nastavit ćemo davati podršku apsiracijama vaše zemlje ka euroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji. Sjedinjene Države ostaju opredijeljene da rade s novim vlastima, kada budu formirane, na nastavku provođenja reformi koje su neophodne za napredovanje Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu.

Na kraju pisma, predsjednik SAD navodi da se pridružuje građanima Bosne i Hercegovine u njihovom obilježavanju Dana državnosti i da se raduje jačanju odnosa dviju država u godinama koje dolaze.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj