NASTAVAK KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE: Elmedin Konaković novi predsjedavajući Skupštine KS

Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Kantona Sarajevo, koja je započela 16. novembra, nastavljena je danas.

Elmedin Konaković novi predsjedavajući Skupštine KS

Elmedin Konaković (Narod i pravda) izabran je za novog predsjedavajućeg Skupštine KS. Konaković će na ovoj poziciji naslijediti Anu Babić iz SBB-a, koja je u protekle četiri godine obnašala dužnost predsjedavajuće Skupštine KS. Danijela Kristić (NiP), Vibor Handžić (NS) i Smiljana Viteškić (SDA) izabrani su za dopredsjedavajuće.

– Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i obećavam da ćemo učiniti sve da olakšamo život građanima Kantona Sarajevo – kazao je Konaković. On je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu Skupštine na čelu sa Anom Babić koji su, kako je kazao, časno obavljali svoj posao u teškim okolnostima.

Ranije je sa 22 glasa za, jednim protiv i osam suzdržanih Skupština  prihvatila novoizabrane kandidate za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz klubova naroda. Četiri kandidata između sebe su odlučili ko će biti predsjedavajući Skupštine KS.

Konaković je odlučio da se sjednica prekida s obzirom da je posljednja tačka planiranog dnevnog reda bio izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, a CIK još nije donio odluku kako će se birati delegati. Prema Konakovićevim riječima, Skupština će uskoro ponovo zasjedati.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj