KOMPLETAN SISTEM ZA KOMUNIKACIJU BIO U KVARU: Istražitelji provjeravaju je li na avionu Angele Merkel izvedena sabotaža

Merkel je bila na putu za summit kad je vladin Airbus A340 obavio neplanirano, ali sigurno slijetanje u zračnu luku Koeln-Bonn u četvrtak.

Kapetan je rekao putnicima u zrakoplovu kako je odlučio zamijeniti zrakoplov u zračnoj luci Koeln-Bonn nakon ‘kvara nekoliko elektronskih sustava’, ali je rekao kako nije bilo sigurnosne opasnosti.

Zrakoplov Konrad Adenauer, imenovan prema prvom njemačkom poslijeratnom kancelaru, koji vlada koristi za službena putovanja i diplomatske poslove, poletio je iz Berlina, ali se okrenuo nazad iznad Nizozemske.

Merkel je incident nazvala ‘ozbiljnim kvarom’. Ona i njemački ministar financija Olaf Scholz u petak rano ujutro nastavili su put u Buenos Aires, no stići će nakon što čelnici G20 počnu raspravu.

Rheinische Post je navodeći sigurnosne izvore rekao da vlada provjerava ima li incident ‘kriminalnu pozadinu’, premda izvori dodaju da u takvim situacijama istraga redovito ‘ide u svim smjerovima’.

Časopis Der Spiegel objavio je da je u kvaru bio cijeli komunikacijski sustav u zrakoplovu zbog čega je zrakoplov bio prisiljen sletjeti koristeći satelitski telefon.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] koji je na test ponovo stavio mirovni proces te u neizvjesnost gurnuo cijelu Evropu, desila se i ‘indikativna nezgoda’ sa avionom njemačke kancelarke koji je poletjevši na samit G20 bio primoran sletjeti u Kelnu budući da su sistemi za […]

Komentiraj