‘SMEKŠAO SRCE’ GRADSKOJ UPRAVI: Dječak ukinuo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja

Devetogodišnji dječak iz grada Severancea u američkoj saveznoj državi Colorado uspio je “smekšati” gradsko vijeće pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja i vratilo djeci pravo na zimske radosti.

Dječak smekšao političare: Ukinuta stogodišnja zabrana grudvanja

Dane Best objasnio je da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uvjerio da se uteknu zdravom razumu i promijene zakon, prenose agencije pozivajući se na lokalne medije.

“Današnja djeca moraju imati dobar razlog da se odu igrati van”, rekao je Best u ponedjeljak na sjednici gradskog vijeća.

“Istraživanja govore da nedostatak igre na otvorenom vodi u pretilost, ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću”), anksioznost i depresiju”, nabrajao je devetogodišnjak i objasnio da on “želi baciti snježnu grudvu, a da time ne prekrši zakon”.

Gotovo stotinu godina stara zabrana bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, a nažalost to se odnosi i na grudve snijega u gradu od 4000 stanovnika, zastarjela je i znači da bilo koje dijete koje baci grudvu krši zakon.

“Djeca Severancea samo žele pravo na grudvanje kao i sva druga djeca na svijetu”, rekao je Dane.

Njegovi su argumenti bili uvjerljivi te je gradsko vijeće jednoglasno ukinulo zabranu, a nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Daneu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudvu – po zakonu.

Dječak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i dat će sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj