OSTAVITE FRANCUSKU NA MIRU! Le Drian poslao jasnu poruku Trampu!

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian u nedjelju je Donaldu Trumpu poručio da se ne miješa u unutarnju politiku Francuske, nakon što je američki predsjednik nizom tweetova upozorio na protest “žutih prsluka” u toj zemlji.

Slikovni rezultat za le drian trump

“Donaldu Trampu sam poručio, a kazao mu je i predsjednik Emmanuel Macron: mi ne sudjelujemo u američkom raspravama, stoga nas pustite da vodimo vlastitu politiku”, rekao je ministar.

“Ne miješamo se u američku unutarnju politiku pa bismo željeli da takvo stanje bude uzajamno”, rekao je Le Drian za francusku  televiziju LCI, prenosi Reuters.

Trump je u subotu tweetao o “vrlo tužnom danu” u Parizu nakon novih prosvjeda “žutih prsluka” te je pozvao na okončanje sporazuma o klimi potpisanog krajem 2015. u Parizu. “Protesti i neredi diljem Francuske”, tweetao je Tramp.

Demonstranti “na engleskom skandiraju ‘Želimo Trampa’. Obožavam Francusku”, samo su neki od njegovih tweetova.

Le Drian je rekao da, koliko zna, demonstracije žutih prsluka nisu održane na engleskom jeziku. On je dodao da su fotografije objavljene u SAD, zajedno sa ljudima koji uzvikuju “Želimo Trumpa” snimljene tokom Trampove posjete Londonu prije nekoliko mjeseci.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] OSTAVITE FRANCUSKU NA MIRU! Le Drian poslao jasnu poruku Trampu! […]

Komentiraj