DAČIĆ SUMNJA NA SABOTAŽU: Istražujemo da li je požar u zgradi misije Srbije pri UN-u podmetnut…

Srpske službe će istražiti sve detalje u vezi sa požarom u zgradi misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, izjavio je za današnji “Srpski telegraf” šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić.

“Prema informacijama koje imamo, do požara je došlo zbog dotrajalih instalacija. Međutim, naše službe provjerit će sve”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, istražit će se i da li ima mjesta pričama da je požar podmetnut i da su prostorije naše misije namjerno zapaljene. List podsjeća da je, takođe u Njujorku, 2016. godine izgorjela srpska crkva Svetog Save.

U zgradi Stalne misije Srbije pri UN-u u Njujorku u ponedjeljak uveče izbio požar u kome su u potpunosti izgorjele dvije kancelarije, ali srećom niko nije povrijeđen. Nadležne službe su odmah izašle na lice mjesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

Portal nydailynews.com prenio je da su u požaru povrijeđena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede. Zbog požara je jedno vrijeme bila zatvorena Peta avenija.

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i preko puta Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine. Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, prije nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri UN-u.

Zgrada se trenutno prodaje, po početnoj cijeni od 50 miliona dolara.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj