SALIHAMIDŽIĆ SE RJEŠAVA VELIKE ZVIJEZDE BAYERNA: “Mislim da mu je ovo posljednja sezona, pred nama je godina promjena…”

Sportski direktor njemačkog fudbalskog privoligaša Bayern Munchena Hasan Salihamidžić izjavio je kako misli da je ovo posljednja sezona francuskog fudbalera Franka Riberyja u dresu Bayern Munchena, javlja Anadolija.

Fudbalski stručnjak bh. porijekla i nekadašnji fudbaler njemačkog kluba Salihamidžić istakao je kako 35-godišnji Ribery od velikog značaja za klub sa Allianz Arene.

Salihamidžić je istakao kako je u toku godina promjene za Bayern Munchen, a na pitanje da li je ovo posljednja sezona za Franka Riberyja, odgovorio je:

“Predsjednik je to rekao, mislim da će tako biti.”

Dodao je kako je ovoj temi razgovarao sa predsjednikom Upravnog odbora Bayern Munchena Kar-Heinzeom Rummenigeom i predsjednikom kluba Ulijem Hoenessom.

Salihamidžić je istakao kako postoji mogućnost da se Riberyju, nakon što okonča igračku karijeru, dodijeli neka dužnost unutar kluba.

“Možemo razgovarati o svemu. Obilježio je jedan period u klubu. On je veliki igrač, baš kao i Arjen Robben”, kazao je Salihamidžić.

Međutim, iskusni francuski fudbaler se još uvijek nada novom ugovoru.

“Vidjet ćemo šta će se desiti. Osjećam se dobro, igram na dobrom nivou i nemam nikakvih problema. Meni je najbitnije da se dobro zabavljam, opušten sam potpuno i najvažnije je da tim igra dobro i da pobjeđujemo”, istakao je Ribery.

Francuz Ribery nosi dres Bayern Munchena od 2007. godine. Holanđanin Arjen Robben je također najavio da će na kraju ove sezone napustiti klub sa Allianz Arene.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj