U SARADNJI S NJEMAČKOM POLICIJOM: Europol razbio međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila krađom automobila

 Kancelarija javnog tužilaštva u Berlinu i berlinska policija razbili su kriminalnu grupu osumnjičenu za međunarodni kriminal s motornim vozilima, saopštio je  Europol.

U saopštenju se navodi da su jutros izdata četiri naloga za hapšenje dvojice državljana Njemačke, jednog državljanina Jordana i jednog Poljaka starosti između 30 i 52 godine. Također je u Berlinu izdato 18 naloga za pretres protiv 16 drugih osumnjičenih.

Tokom pretresa pronađeni su brojni dokazi među kojima osam automobila, motor, različita dokumenta, specijalizovane alatke za provalu u vozilo kao i keš te droga. Složenu istragu sprovelo je specijalizovano odeljenje za organizovani kriminal kancelarije javnog tužioca u Berlinu.

Ukupno 23 osumnjičenih, različitih nacionalnosti, su identifikovani i optuženi po različitim tačkama tokom istrage, navedeno je u saopštenju. Istraga je pokrenuta u novembru 2017. godine, a otkrila je da su se osumnjičeni bavili registracijom vozila koja su imala falsifikovana slovenačka, austrijska, belgijska, francuska i holandska dokumenta.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj