SAŠA JANKOVIĆ SE POVLAČI IZ POLITIKE: Neću da dijelim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim!

Povlačim se sa mjesta predsjednika Pokreta slobodnih građana (PSG) i Građanskog bloka (GB) 381 i iz aktivnog političkog života, izjavio je danas dosadašnji predsjednik PSG i GB 381 Saša Janković. On je naveo da to čini jer  ‘neće da dijeli ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji je oteo državu’.

„Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamjena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promjene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osjećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem”, naveo je Janković, a preneo PSG.

On je kazao da vjeruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG-a i GB 381, dodajući da osjeća krivicu zbog nedostatka rezultata.

„Osjećam krivicu zbog nedostatka rezultata, što naš program, vrijednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah već Srbija opet kreće u krug”, rekao je Janković.

Navodeći da je teško biti trezven i racionalan u vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrijednosti građanskog društva, Janković je ocijenio da je još teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste.

„Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vrijedni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine. Živjela sloboda, živjela Srbija”, poručio je Janković.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj