(VIDEO) SPEKTAKULARNO UHIĆENJE CRNOGORSKOG MAFIJAŠKOG BOSSA: 30 specijalaca vezalo ga lancima, on pokušao pobjeći

Iako češka policija nije potvrdila ime, već samo dob, državljanstvo i mjesto uhićenja, kako piše Kurir, jasno je da se radi o Kotoraninu Kašćelanu, jednom od vođa kavačkog klana.

“Češka policija uhitila je muškarca mjesec dana nakon što je dobila informaciju da bi mogao biti u Češkoj. Muškarac je, dok se skrivao, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je mijenjao mjesto boravka. Na teritoriju Češke je koristio krivotvorene isprave”, kazala je glasnogovornica ravnateljstva češke policije Lenka Sikorova.

Dodala je da je uhićenje provela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, s obzirom na to da je prvo pokušao pobjeći, a zatim je pružao aktivni otpor.

Tražen diljem Europe

Kašćelan čeka u zatvoru okončanje pregovora o njegovu izručenju Crnoj Gori. “Međunarodni nalog za uhićenje izdao je za njega 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivična djela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubojstva za što mu prijeti 40 godina zatvora. Uhićeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori”, objavila je češka policija.

Za Kašćelanom su, osim policija Crne Gore i Češke, tragale i francuska, njemačka, švicarska i španjolska policija.

Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspjelog atentata 2016. godine u Novom Sadu, a službeno je od tada u bijegu. Nakon pokušaja atentata navodno je obećao da će zbrisati sa zemlje sve “škaljarce” – do posljednjeg.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj