GAZA KRVAVA I U VRIJEME BOŽIĆA: Izraelski vojnici ranili 14 Palestinaca koji su morskim putem pokušali probiti opsadu

U Crkvi svete porodice u Gazi održana je sveta Božićna misa polnoćka koja najavljuje dolazak najsvetijeg katoličkog praznika Božića, u ozračju eskalacije novih sukoba.

Molili za mir i ljubav

Polnoćki su prisustvovali brojni vjernici katoličke vjeroispovijesti koji žive u Gazi. Među prisutnima je bio i veliki broj djece koja su došla da zajedno s drugima s radošću proslave dolazak praznika Isusova rođenja.

Okupljeni vjernici su poželjeli da Božićno svjetlo zasja čovječanstvom i da donese mir, ljubav i radost svim ljudima u svijetu.

 

NEĆE MOĆI PRISUSTVOVATI BOŽIĆNOM SLAVLJU! Izrael zabranio kršćanima iz Gaze ulazak u Betlehem

U Gazi održana misa polnoćka: Neka Božićno svjetlo čovječanstvu donese mir

Pokušali probiti blokadu

Izraelski vojnici su pucali na Palestince koji su pokušali probiti opsadu Gaze te tom prilikom ranili 14 osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Ovo je 20. put da su Palestinci pokušali morskim putem probiti opsadu Gaze koja je izraelska strana nametnula prije oko 12 godina.

Današnjim protestima na sjevernoj obali Gaze prisustvovao je veliki broj Palestinaca. U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da su izraelski vojnici u jednom momentu bojevom municijom otvorili vatru na Palestince. Navodi se da je tom prilikom ranjeno najmanje 14 osoba.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj