(VIDEO) KINEZI POKAZALI NOVO SMRTONOSNO ORUŽJE: Bespilotna letjelica može nositi 10 ultrapreciznih projektila koji uništavaju tenkove s udaljenosti 7 km

Kineske vlasti objavile su snimku prvog leta svog najnovijeg drona “Wing Loong I-D”, letjelice dizajnirane za misije nadgledanja i špijunaže, opremljene bombama i projektilima.

Prvi let drona bez pilota, koji se smatra opasnim oružjem i posljednji je u nizu “Pterosaurus” dronova , izveden je na tajnoj lokaciji u zapadnom dijelu Kine prošle nedjelje navečer. Let je trajao 30 minuta.

Nešto više navodno može letjeti, a da se ne dopunjuje gorivom i to čak dok nosi teret od oko 400 kilograma. Radi se o prvom dronu ove vrste razvijenom u Kini, a njegov trup je u potpunosti napravljen od kompozitnih materijala.

Kineski mediji pišu kako je “Wing Loong I-D” napravljen u različite svrhe, no ističe se prije svega nadgledanje i špijunaža i to s visine od oko 7000 metara.

“Wing Loong I-D” može nositi i do 10 ultrapreciznih projektila, a Business times piše da je opremljen i bombama. Među njegovim oružjem su i navođeni projektili “Blue Arrow 7”. Ti projektili se smatraju jednima od najmoćnijih antitenkovskih raketa na svijetu. Oni mogu uništiti tenkove čiji je oklop debeo 1,4 metra i to s udaljenosti od 7000 metara.

Dron je nadograđena verzija “Wing Loong I”. Najnoviji model je širi od prvog modela i može nositi veći teret.

 

(Global CIR/BT/Agencije)

Komentiraj