(VIDEO) ZBOG NEOVLAŠTENOG SNIMANJA I PRISLUŠKIVANJA: Davidova majka pozvana u MUP na razgovor, a ovo je sporni snimak razgovora Dodika i patologa Karana…

Majka ubijenog Davida Dragičevića, Suzana Radanović, pozvana je da se sutra javi u Sektor kriminalističke policije MUP-a bh. entiteta Republike Srpske. Kako se navodi u pozivu, Radanović je pozvana radi ispitivanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo “neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje. Kako se navodi u pozivu, njen dolazak je obavezan.

Na Facebook profilu grupe “Pravda za Davida” nalazi se audiosnimak na kome se čuje da patolog Željko Karan telefonom razgovara s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, kojeg pita može li on smatrati da je (slučaj David) ovom došao kraj.

Razgovor Karana i Dodika na Facebook je postavila Davidova majka.

– Poslušajte razgovor Karana i Dodika. Pita Karan da li može smatrati da je sad kraj… Evo, ja ću ti odgovoriti nije kraj – poručila je Radanović na Facebooku uz objavljeni snimak razgovora.

Nije teško zaključiti da je razgovor Karana s Dodikom uslijedio nakon posljednjih dešavanja u Banjoj Luci i održanog skupa ”Pravda za Davida”, kada je jedna grupa s Davorom išla ispred zgrade u kojoj živi Karan.

Karan: …Ja sam zahvalan svojim komšijama, svaka im čast, znate… Slušajte, molim Vas, imate li… mogu li ja smatrati da je došao kraj ovome… riješite to!

Dodik: (Ne čuje se.)

Karan: Slažem se…

Dodik: (Ne čuje se.)

Karan: Slažem se…

Dodik: (Ne čuje se.)

Karan: Znate šta, kad budem dolazio u Istočno Sarajevo, da me primite u Istočno Sarajevo da se dogovorimo još oko nekih stvari.

Dodik: (Ne čuje se.)

Karan: Naravno… Iza dana RS, pa ću ja doći u Istočno Sarajevo u ovaj naš centar tamo…

Dodik: (Ne čuje se.)

Karan: Predsjedniče, da Vam ne uzimam više vrijeme, hvala Vam.

Ovaj audiosnimak izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, kao “šta ćemo sad”… “opet autogol…”.

 

(Global CIR/BN/Agencije)

Komentiraj