DODIK I CVIJANOVIĆ KOD VUČIĆA: Badnjak u Predsjedništvu Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je unio badnjak u zgradu Predsjedništva na Andrićevom vijencu, a potom građanima čestitao Božić.

Slikovni rezultat za vučić dodik badnjak

Vučić je ocijenio da je prethodna godina za Srbe na Kosovu bila teška i da “ni ova neće biti laka”.

“Za nas je rođenje Hristovo, kao i za crkvu, najradosniji praznik. Vrijeme okupljanja porodice, a pravo je vrijeme da se zapitamo šta smo učnili i šta ćemo učiniti za naš narod”, rekao je Vučić.

Unošenju badnjaka prisustvovala je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković. U Predsjedništvu su bili i predsjednik Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrija Mandić, kao i predsjednik crnogorske Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Slikovni rezultat za vučić dodik badnjak

Dodik spomenuo uzurpiranu imovinu SPC-a u Sarajevu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je danas da predstavnici Srba u regionu moraju raditi da se na ovim prostorima očuva dignitet i snaga Srpske pravoslavne crkve.

Nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona, Dodik je u obraćanju novinarima podsjetio na događanja u Crnoj Gori u odnosu prema SPC-u, kao i na uzurpiranu crkvenu imovinu u Sarajevu.

On je ukazao i na negativan odnos prema srpskom narodu u Crnoj Gori o čemu je danas obaviješten na sastanku u Beogradu.

“Mi želimo da se očuva mir, Srbi tome teže, mi ne želimo konflikte”, rekao je Dodik te dodao kako želi da u se u Bosni i Hercegovini izgradi ustavna poziciju srpskog naroda i bh. entiteta RS, koji je, kako je kazao, sinonim za slobodu srpskog naroda, dok je Srbija sinonim za život.

On je dodao da su svi predstavnici Srba zagledani u Srbiju, te je zahvalio Vučiću što je na Badnji dan okupio predstavnike Srba iz regiona.

“Nema boljeg dana od Božića da se okupimo i razgovaramo”, rekao je Dodik.

Slikovni rezultat za vučić dodik badnjak

Mir i stabilnost od prioritetnog značaja?!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su danas saslušali predstavnika Srba iz regiona sa kakvim problemima se suočavaju, te da je karakteristika sastanka da su svi jasno stavili do znanja da je mir i stabilnost od prioritetnog značaja.

S bh. entitettom RS i državom Bosnom i Hercegovinom, kazao je imaju veoma bliske odnose: “Bosna i Hercegovina je jedan od ključnih trgovinskih partnera, ali i Crna Gora i Makedonija, pa i Hrvatska i sve te zemlje su od izuzetnog značaja za Srbiju, jer su to prostori gde možemo da plasiramo našu robu”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj