(VIDEO) ŽENSKA NOĆ: Crkveničanke najuspješniji bend u Nizozemskoj!

“Luminize” band sastavljen od četiri Crkveničanke, mlade, nadarene i privlačne, koje su prije izvjesnog vremena proslavile 17 godina zajedničkog djelovanja, nedavno je osvojio prvo mjesto u čuvenom nizozemskom showu “The Voice”, oduševivši kritiku i publiku kvalitetnim i energičnim nastupom.

Godinama žive izvan Hrvatske, gdje su također snimile nekoliko hitova. Prošlog proljeća su nastupile i na svečanosti nizozemske kraljevske obitelji.

Piše: Džana Mujadžić

Kako se poznato natjecanje renoviralo i promijenilo, prihvatajući i bandove, nadarene glazbenice su nadahnuto izvele poznatu melodiju  “Lady Marmelade”, koja predstavlja “girl power”. Marcela i Matilda Orosi, Tea Mišković i Irena Rogović su zadivile i dva potencijalna mentora, najprije čuvenog Waynea, prošlogodišnjeg predstavnika Holandije na Eurosongu i veoma poznatog i popularrnog rapera Ali B, sa kojim su i nastupale na jednoj turneji.

Prvi im je izgovorio riječi hvale: ‘Ne samo da dobro izgledate i pjevate, nego  odlično i svirate. Posjedujete sve neophodno za uspjeh i jednistvene ste. Ovako nesto zemlja nije vidjela.’

U rodnoj Hrvatskoj su snimile rado slusani hit “Zašto još volim te” izvođen sa Marinom Jurićem Cvorom. Nakon nizozemskog albuma “All Or Nothing” ostvarenog sa producentom Holegom Schwedtom, objavile su singl “Twilight” okarakteriziran kao “dark-rock” sa  melodičnim Marcelinim glasom zvuči kao  tamni instrumentalizam s električnim uticajima.

Najnoviji singl “Follow you”, nježnu baladu koja para srca snimile su sa producentom Mellcemom.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj