(VIDEO) TERORISTI UPALI U LUKSUZNI KOMPLEKS U NAIROBIJU I UBILI NAJMANJE 5 LJUDI: S krova jednog hotela javio se Dubrovčanin

U napadu na luksuzni hotelski kompleks u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, osumnjičeni militanti ubili su barem pet osoba. Pucnjava i eksplozije čuli su se u okrugu Westlands gdje se nalazi hotel DusitD2 i uredi.

Somalska militantna teroristička grupa al-Shabab preuzela je odgovornost za napad.

Teško naoružana policija izvela je iz zgrade ljude, od kojih su neki bili ranjeni i krvavi.

Dubrovčanin se javio iz Nairobija

Indexu se javio Hrvat Ivan Vuković iz Dubrovnika koji se upravo nalazi na krovu jednog hotela udaljenog 400 metara od mjesta napada.

“Grad je u kolapsu. Četvero je mrtvih i 15 ranjenih. Inače, Westlands je kvart u kojemu su ambasade i shopping centri. Ovdje se nalaze uglavnom bijelci. Dok smo ručali, odjeknula je prva eksplozija kao auto-bomba. Onda su ušli u hotel i krenula je nasumična pucnjava. Dolje je sada vojska i puca se”, rekao je Vuković za Index.

Brutalan početak napada

Napad je počeo oko 15:00 sati po lokalnom vremenu. Naoružani napadači su došli automobilom do kompleksa, pucali na osiguranje, bacali bombe na parkirana vozila te potom ušli u zgradu.

Jedna žena koja je radila u susjednoj zgradi ispričala je kako je čula pucnjavu, vidjela ljude kako bježe i podižu ruke, te da su se neki sakrili u banci.

Policija se požurila na mjesto događaja. Jedan policajac rekao je za BBC: “Stvari nisu dobre. Ljudi umiru.”

Jedna osoba ubijena a petero ranjenih

Šef kenijske policije Joseph Boinnet rekao je izvjestiteljima da su naoružani napadači u hotelu i da ih specijalne snage neutraliziraju.

Kasnije je glasnogovornik bolnice rekao da je barem jedna osoba ubijena, a da je pet drugih osoba ranjeno.

Kenija je posljednjih godina doživjela brojne terorističke napade, posebno u područjima koja su u blizini somalske granice i u glavnom gradu zemlje.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj