PONOVLJENI POSTUPAK! Bivšem direktoru škole Sudi Laviću osam godina zatvora zbog spolnog odnosa sa djetetom

Nakon ponovljenog suđenja u Općinskom sudu u Sarajevu, danas je Sudo Lavić, bivši direktor Desete osnovne škole na Ilidži, ponovo osuđen na osam godina zatvora zbog krivičnog djela spolni odnos sa djetetom.

Osim zatvorske kazne, Laviću je izrečena i zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti nakon izdržavanja zatvorske kazne, potvrđeno nam je iz Tužilaštva KS.

Na istu kaznu Lavić je već bio osuđen u februaru 2017. godine, ali je nakon žalbenog postupka Kantonalni sud tu presudu ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje.

Sudo Lavić je uhapšen 10. juna 2015. godine, kada su ga priveli pripadnici FUP-a po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, zbog sumnje da je zlostavljao dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona. Nakon okončanja istrage podignuta je i optužnica, nakon čega je uslijedilo suđenje, koje je bilo zatvoreno za javnost.

Lavića su organima gonjenja prijavile njegove kolege koje su primijetile da u “specijalne prostorije” škole dolazi jedna učenica. Pratili su ga i ubrzo shvatili šta se dešava, s obzirom na to da je samo direktor imao ključeve spomenute prostorije koja je namještena te ima neprozirne zavjese

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj