(VIDEO) PRVE SNIMKE MOĆNE RUSKE BESPILOTNE LETJELICE: Pentagon je prošle godine izjavio da je projekat čista fikcija i Ruse optužio da blefiraju

Na internetu se pojavila prva snimka na kojoj se vjerojatno nalazi ruska teška bespilotna letjelica “Su-70 Ohotnik-B. Na ruske najave drona šeste genaracije Pentagon je prošle godine izjavio da je čista fikcija i Ruse optužio da blefiraju.

Zamjenik ministar obrane Aleksej Krivoručko izjavio je kako bi se letjelica mogla početi koristiti od početka idućeg desetljeća.

Kreirali je Suhoj i MiG?

U lipnju je bespilotna letjelica proglašena prototipom ruskog lovca šeste generacije, dok je u srpnju prvi put izašla pod otvoreno nebo, piše Kurir. Prve informacije o gradnji “Ohotnika” pojavile su se 2012. kada se tvrdilo da su za stvaranje udarne bespilotne letjelice težine do 20 tona zaduženi “Suhoj” i “MiG”.Prikaži sliku na Twitteru

Maksimalna brzina drona trebala bi iznositi oko 1.000 kilometara na sat, a dolet bi mogao biti maksimalnih 3500 kilometara. Planira se da će dron učinkovito uništavati neprijateljske ciljeve na kopnu, ali i obavljati istraživačke zadatke.

Letjelica bi u redove ratne avijacije trebala biti uvedene do 2020. Budžet za ovaj projekt procjenjuje se na čak 1.6 milijardi rubalja.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj