SERIJA ‘ABSENTIA’: Novi uspjeh glumice hrvatskih korijena Stane Katić

Dok se u SAD-u prikazuje druga sezona televizijske serije “ABSENTIA”, europski kanal RMC Story na NTK-u, započinje emitirati prve nastavke koji su zaintrigirali brojne gledatelje.

Dramatična psihološka priča

Proglašena  mrtvom, nakon nestanka uvjetovanog potragom za serijskim ubojicom Conradom Harlow, specijalna agentica FBI-ja iz Bostona, Emily Byrne, u tumačenju Stane Katić, nestaje na neobjašnjiv način. Šest  godina kasnije pronađena je u napuštenoj straćari lebdeći između života i smrti, nesposobna prisjetiti se  kako je i gdje bila zatvorena i mučena. Je li bila žrtva mahinacija u kojima su učestvovali članovi moćne ruske mafije i korumpirani policajci?

Piše: Džana Mujadžić

Nakon kompliciranog liječenja, primorana kriti se, mlada žena uz pomoć supruga Nicka, koji je u međuvremenu oformio porodicu s Alice, koju njezin sin koji je sasvim zaboravio majku, zove “mama”, započinje istragu o prošlosti i izgubljenim godinama.

Seriju producira ista izraelska ekipa koja je postala poznata zahvaljujući “False Flag-u”, koju predvode Mathew Cirulnick i Gaia Violo. Snimana pod rediteljskom palicom Odeda Ruskina u Bugarskoj, s američkim i evropskim glumcima, istakla je nadarenost Stane Katić, koja još jednom na savršen način interpretira glavni lik. U umjetničkoj ekipi su Patrick Hensinger u ulozi Nicka, a Alice posjeduje crte i ljupkost Care Theobold. Sporedne uloge igraju Angel Bonami, Neil Jackson, Patrick McAuley, Ralph Ineson, Bruno Bichir i Richard Brake. 

Savršena karijera

Stana Katic, junakinja  policijske serije koja je i psihološka drama rođena je u Ontariju, u travnju 1978 godine. Roditelji  iz Vrlike i okolice Sinja su nezavisno jedan od drugog, stigli mladi u Canadu.

Najstarija Stana ima jos jednu sestru i četiri brata. Poslije se cijela obitelj preselila u Auroru u Illinoisu gdje je privlačna i 175cm visoka Stana zavrsila West-Aurora High School te otišla u Chicago i na Sveučilištu Goodman School of Drama, diplomirala sa najboljim ocjenama. U Los Angelesu je odmah dobila manje uloge u nekolicini tv serija poput Hitne Pomoći, 24, Heroji, ali je istinska slava došla zahvaljujući seriji “Castle” u kojoj je glumila inspektoricu Beckett, osam godina.

Zahvaljujući svojoj kući “Sine Timore” producirala je 17 epizoda. Glumila je u dugometražnim filmovima sa Georgeom Clunyjem i Richardom Gere, a jedna je od James Bond girls u nastavku “Quantum of Solace”.

Proslavljajući u okolici Splita 37. rođendan, udala se 26. travnja 2015. godine, za poslovnog čovjeka Krisa Bakljaca, Australca porijeklom iz Hrvatske, čiji je otac sa sjevera, a majka Dalmatinka.

Stana Katić koja pored hrvatskog, slovenskog savrseno govori talijanski, francuski i engleski je trostruka dobitnica prestižne nagrade za najbolju glumicu ‘People Choice Award’.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj